compagnie.jpg

Ô Quel Dommage ontstaat in 2010 op de planken van de Brusselse cabarets met drie actrices/makers: Justine Moreau, Céline Pellin en Clara Lopez Casado en hun eerste creatie "Les Pleureuses". In 2013 ontwikkelt de compagnie zich verder en creëert de voorstelling "Henri" en ook een juridische structuur (O Quelle VZW).


Het universum van de compagnie Ô Quel Dommage is dat van een absurd, clownesk en poëtisch theater. Een dialoog tussen gebaren, beelden en muziek leiden de toeschouwer weg van zijn gewoontes om hem of haar te verrassen met de kracht van de verbeelding. We maken theater zonder woorden dat toeschouwers van alle leeftijden en nationaliteiten samenbrengt.

 

In hun creaties houdt de compagnie ervan om de chaos van de moderne wereld en onze gevoelens te onderzoeken, op zoek naar poëzie en humor door de universaliteit van het gebaar.In een streven naar vernieuwing en een zoektocht naar nieuwe technieken, wordt bij elke nieuwe creatie een artistiek team verzameld rond de kern van het gezelschap, dit draagt bij tot de verrijking en de kwaliteit van de voorstellingen.

 

In 2012 verzorgt de compagnie de organisatie en de programmering van het Festival 'Théâtre de rue Saltimbanques' in samenwerking met het Centre Culturel Bruegel in Brussel.

 

Begin 2017 krijgt de voorstelling "Henri" een ASSPROPRO-tournee in België. In augustus 2017 viert de compagnie met de steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles en de CCWB de geboorte van zijn eerste creatie voor jong publiek: “Ma Tache”. De première vindt plaats in Huy op de "Rencontres de Théâtre jeune public" en zal daarna een mooie internationale carrière maken. Het spektakel kreeg de prijs voor het beste creatieve werk op het Internationale Kinderfestival van Kotor, Montenegro en de Juryprijs op het Internationale Theaterfestival voor Kinderen in Boekarest, Roemenië.

 

De compagnie is al naar alle uithoeken van de wereld gereisd om hun voorstellingen te spelen dankzij de steun van de WBI (Wallonie-Bruxelles International): Frankrijk, Nederland, Tunesië, Montenegro, Chili, China, Roemenië, Spanje, Finland, Palestina, Bulgarije, Portugal, Slovenië, Oostenrijk, Polen en de Tsjechische Republiek, in totaal meer dan vijftig internationale voorstellingen.

 

De compagnie is effectief lid van de CTEJ (Chambre de Théâtre pour l'enfance et la jeunesse), Aires Libres (Fédération des Arts de la Rue, Belgique) en de ASSITEJ International.

 

Het gezelschap is bezig een nieuwe voorstelling te creëren met de werktitel "Cosquillas". Een voorstelling voor een publiek vanaf 4-5 jaar, rond het thema van het genot van het hebben van een lichaam en het genot van het lichaam van de ander. We plannen de première voor de Rencontres de Théâtre Jeune Public de Huy 2021.

 

Vandaag telt het gezelschap 4 voorstellingen die op tournee zijn: "Ma Tache", "Room service", "Henri", en "Les Pleureuses".

CosquillasIN

MaTacheIN

HenriIN

Room serviceIN

PleureusesIN

O Quelle ABSL

rue d’enines 1A 1367 Ramillies, België
num d’entreprise: 0554780315
RPM
oqueldommage@gmail.com

 
© 2017 O Quelle ABSL. Tous droits réservés. Designed By Agencia Creativa Innubetec

Theatergezelschap O Quel Dommage